lauantai 11. marraskuuta 2017

hyvin ja terveiset

Hoi hoi!

Viikko kymmenen eli viimeinen harkkaviikko! Viikossa on mennyt hurauksessa. Työskentelyä miesten osastolla, hektistä aikaa talolla ja ensimmäinen miljoonani!


Paikallisessa lounaalla. Kajaanijengi valmistautukaa


Viimeinen viikko harjoittelussa pyörähti käyntiin maanantaina. Olin jälleen takaisin miesten osastolla ja tarkoituksenani siellä oli tehdä  yksi koulutehtävä alta pois. Rutiinit pyörivät miesten osastolla normaaliin malliin. Yllätyksekseni sain huomata, että osaston hoitohenkilökunta oli vaihtunut. Sehän ei menoa haitannut, päin vastoin pääsin tutustumaan lisää uusiin ihmisiin. Hoitohenkilöstön vaihtuminen tarkoitti myös sitä, että olin kummallisesti vaihtanut paikkaa räkänokasta työntekijään, joka osasi rutiinit ja pystyi toimimaan varteen otettavana työntekijänä.

Kili vielä viimeisiä kertoja iskee silmää sairaalalle


Viikon mittaan sain, jopa muutamaan kertaan ohjata uusia työntekijöitä osaston työtapoihin. Työtehtävät olivat viikon ajan lääkärin kierrosten avustaminen (huom. yksin :D), haavasiteiden vaihto ja lääkkeiden jako. Jostain syystä minua ei vieläkään hyväksytty siivoamaan. Kuulemma valkoiset eivät siivoa. Perjantaina kävin viemässä kaiken hoitotyöhön liittyvän omaisuuteni sairaalaan ja se oli sitten siinä!

työmatkalla
työmatkalla

Talolle on viikon vaihteessa pärähtänyt jälleen lisää jengiä. Kolme lähihoitaja opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Meitä on nyt talolla 11 kappaletta eli muutamat ovat myös lähteneet :( Uusien asukkien saapuminen on tuonut uudenlaista vipinää. Minusta on ollut mukava katsella näin kokeneempana eli konkarina tulokkaiden kulttuuriin laskeutumista. Hyvinhän se on mennyt.

miljoonat paukkuu!


Tosiaan tästä alkaa sitten muutama lomaviikko täällä Afrikan maalla. Ensiviikon alusta tänne karauttaa Kajaanin lisäys, jonka kanssa alkaa intensiivikurssi Tansanian ihmeisiin.

Jooh eipä tässä taas tämän kummempaa. Katsellaan lisää ensiviikolla!

3 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.