maanantai 20. marraskuuta 2017

Hyvät terveiset!

Heippa rallaa..

Viikko numero 11. on ohi. Viikkoon kuuluu kaiken moista! Kajaanin jengi on täällä!, elukoita.. paljon elukoita ja kohti vielä klämpimämpää.

Työt on nyt tehty ja on luvassa matkan lomailuosa! Perhe saapui maanantai-iltana myöhään. Maanantain ja tiistain aikana tutustuimme Afrikan menoon ihan Moshissa. Maanataina perhettä odotti kierros kylällä. Kävimme tutustumassa minun työpaikkaan ja ihan normaaliin moshilaiseen arkeen. Oppaana toimi iki-ihana Louis! Keskiviikkona jo jatkettiin ihan muihin lomailuhommiin.

Takapuoli


Lomailuosan erikoisbloggarit Tuija, Simo, Anni ja Vesa pääsevät tällä kertaa vauhtiin niin kuvallisesti, kun tekstillisesti. Tapahtumat sijoittuvat Moshin länsipuolella sijaitseviin eläintenkatselupuistoihin. Jep jep.

 Näkymät kuin Tarzan elokuvasta – sanoi Simo kun Ngorongoro kraaterin näki.

Kraateri ja jengi!


Kirahvilla on pitkä kaula. Ja ihan oudot kylkikuviot. Siinä se jauhaa yläoksilta riipimiään lehtiä. Kyljessä sellaiset sekalaiset neliöt, niin kuin ne lumihiutaleet mitä jouluksi askarrellaan ikkunalle. Ja joulusta puheen ollen, nyt marraskuussa täällä kukkii joulupuu. Kaunis auringonvarjon mallinen puu, jakaranda, jonka punaisten kukkien alla paikalliset jäähdyttelevät varjossa.

Täplikäs eläin.
Mutta puista viis, kun näitä eläimiä on niin paljon. Monet Afrikan kävijät tavoittelevat BIG 5 bongausta. Siihen eläinvalikoimaan kuuluu norsu, sarvikuono, leopardi, vesipuhveli ja leijona. Sarvikuono taitaa niistä olla kaikkein harvinaisin. Myös leopardi on vaikeasti nähtävissä. Vaan kuinka kävi Kajaanin delegaatiolle, jonka ennakko-odotukset olivat, että ”Jos nyt jotain eläimiä näkisi, tai ainakin maisemaa ja puita”. No, kaikki viisi eläintä bongattiin. Leopardi, norsu ja vesipuhveli niin läheltä, ettei kiikareita tarvittu. Ja sarvikuono taas näkyi niin kaukaa, että epäiltiin pahvimalliksi. Onneksi otus käyskenteli hieman, jotta oikeaksi eläimeksi voitiin todeta. Huikeaa oli safarilla.

norsu


leijona


leopardi
Vesipuhveli


Sarvikuonojainen




Elehvantin sonta haiskahtaa keskellä savannia. Nyt niitä on jossain lähellä, mutta missä. Miten niin iso elukka voi maastoutua avaraan maisemaan. Sitten keskeltä sateenvarjopuita leyhähtävät isot korvat. Kolme norsua nauttii varjosta kiehuvassa helteessä. Pikkuruinen lapsonen saa moninkertaisen suojan äitinsä mahan alla.

Gilbert on sammuttanut moottorin ja auto liukuu hiljaa lähelle eläimiä. Ne eivät juurikaan välitä pitkin savannia pörräävistä autoista. Norsut vilkaisevat tulijoita ja kääntyvät tyynesti poispäin. Suurin herroista lähtee kohti ja löntystää metrin päästä ohitse. Hui.

Jännitystä ilmassa


nöö nöö nöö

Sana leopardista leviää nopeammin kuin hiekka lentää Ngorongoron aakeassa laakeassa, sillä oppaat pitävät yhteyttä toisiinsa radiopuhelimien avulla. Vastaantulevien kanssa vaihdetaan myös aina sananen: Mambo vipi, missä harvinaisuuksia? Njuri kapisa, mies vastaa ja kertoo missä ne ovat. Sawa sawa, asante sana, ja Gilbert kaasuttaa. Puun lähettyvillä on monta autoa ja isot objektit tähtäävät ylöspäin. Ja toden totta, ylhäällä paksulla oksalla loikoilee leopardi. Laiskana se tuijottaa alhaalla ällisteleviä ihmisiä. Gilbert innostuu silmin nähden. Hänkin kuvaa upeaa eläintä ja kertoo, että näkee ensimmäisen kerran harvinaisen ja aran leopardin niin pitkään ja niin läheltä. Tuijottelemme harvinaisuuden kanssa pitkät tovit toisiamme. On tosiaan kuin olisi lauantai-ilta ja televisiossa Avara vai Ihmeellinen luonto.

Siellä se lötköttelee


-.-
Kikalla kuvia


Tarangiren puisto on suunnaton hiekkainen savanni, jossa puiden lehdet ja ruoho vihertävät jo arasti muutamien sadepäivien elähdyttäminä. Joka puolella käynniskelee valtavasti eläimiä. Yli 8000 norsua asuu Tarangiressa. Mieleen nousee suorastaan raamatullinen ajatus paratiisista.

profiilikuvan paikka


elukoita



Tutkimusmatka on oikea ilmaus tälle lomalle. Hellettä vihmoo. Päiväntasaajan toisella puolen on lämpötila suht eri kuin kotoSuomessa, tähän aikaan vuodesta. Illalla klo 9 vielä 28 astetta celsiusta. Päivällä hipoo neljääkymmentä. Siinä jo mzungulla läski sulaa ja iho ritisee. Rasvaa naamaan ja menoksi.

näin kuuluu elää!



Viikko paketissa seuraavaksi kohti rantoja. Vamos a la playa! tai sinne päin...

5 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.